Over mij en de praktijk

 

Over mij

Mijn naam is Désirée Groot-Engelsman en ik ben 53 jaar oud.

Ik ben getrouwd met Paul en heb twee volwassen kinderen van 26 en 23 jaar oud.

Sinds 14 oktober 2021 ben ik gediplomeerd Verpleegkundig Overgangsconsulent. Ik ben afgestudeerd aan de Stichting Hogeschool Breederode te Rotterdam.

Op 11 November 2021 ben ik met mijn Overgangspraktijk Scalae Hormonen in balans geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 84472855 en sinds 6 Januari 2022 ben ik officieel lid geworden van de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten).

 

Mijn praktijk

De naam van mijn Overgangspraktijk is gebaseerd op de vertaling van het woord weegschaal in het Latijns (Scalae).

Tijdens de overgang vindt er een verschuiving/schommeling plaats in de hormoonhuishouding van de vrouw. Door deze verschuivingen en schommelingen in onze hormoonhuishouding en stofwisseling wordt onze inwendige weegschaal in onbalans gebracht. Het gevolg daarvan is dat er overgangsklachten kunnen ontstaan. 

20 procent van alle vrouwen ervaren weinig tot geen klachten van en tijdens de overgang. Dit betekent dat, 80 procent van alle vrouwen ervaren klachten tijdens de overgang. 5 procent van deze vrouwen heeft zelfs zoveel last van deze overgangsklachten, dat zij niet meer normaal dagelijks kunnen functioneren.

Als Verpleegkundig Overgangsconsulent heb ik binnen mijn praktijk een belangrijke visie.  Ik wil zorg op maat te leveren aan mijn cliënten. Hierbij is mijn eerste prioriteit om de wensen en behoeften van mijn cliënten centraal te laten staan.

Tijdens een consult begeleid ik aan de hand van deze wensen en behoeften de cliënte. Dit doe ik door middel van tips en adviezen over onder andere leefstijl, positieve gezondheid, supplementen en voeding, die specifiek gericht zijn op de overgangsklachten waar zij op dat moment last van heeft.

 

Kwaliteitsgarantie en vergoedingen van de praktijk

Als Verpleegkundig Overgangsconsulent ben ik BIG geregistreerd onder nummer 69003569030.

Ik ben aangesloten bij de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten) onder lidmaatschap nummer 2022040.

Voor het waarborgen van kwaliteit binnen mijn Overgangspraktijk ben ik lid van de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en opgenomen in het kwaliteitsregister.

Om deze kwaliteit van zorg optimaal te behouden en ervoor te zorgen dat ik deze optimaal kan blijven leveren, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door middel van Webinars, congressen en bijscholingen.

 

Vergoedingen

Om mijn consulten vergoed te krijgen via de zorgverzekeraars heb ik AGB-codes aangevraagd voor mijn Overgangspraktijk en voor mijzelf als ondernemer.

AGB code praktijk: 90071120

AGB code ondernemer: 90112463

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de consulten van een Verpleegkundig Overgangsconsulent die aangesloten is bij de VVOC. Soms al vanuit het basispakket, maar de meesten vergoeden het pas vanuit het aanvullende pakket.

Of je hiervoor in aanmerking komt kun je terugvinden in je zorgpolis of je kunt het even navragen bij je zorgverzekeraar.