Online consult

Online consult

Het online consult is ingevoerd in de tijd dat Nederland te maken kreeg met de coronapandemie. Vanwege corona konden cliënten niet naar de praktijk van de verpleegkundig overgangsconsulent komen in verband met de verplichte anderhalve meter afstand en het creëren van een veilige omgeving voor beiden. Nu zijn alle coronamaatregelen weliswaar vervallen, maar de mogelijkheid van een online consult is gebleven.

online consult

Teams of Zoom

Het consult vindt plaats via een Teams- of Zoom-sessie en gaat op dezelfde manier als een consult in de praktijkruimte, wat inhoudt dat een eerste consult uitgebreider wordt afgenomen dan een tweede evaluatieconsult.

De tarieven van online consulten zijn dezelfde als die van consulten in de praktijkruimte.

Voordelen:

  • De cliënt kan vanuit haar eigen omgeving toch een consult volgen bij een verpleegkundig overgangsconsulente.
  • De cliënt heeft geen reistijd voor een bezoek aan de praktijk van de verpleegkundig overgangsconsulente.
  • Het consult wordt op dezelfde manier afgenomen als wanneer de cliënt in de praktijkruimte aanwezig zou zijn.

Het resultaat

Het resultaat van een online consult is hetzelfde als dat van een consult in de praktijkruimte. Als verpleegkundig overgangsconsulente ga ik samen met de cliënt kijken naar de overgangsklachten waar zij op dat moment last van heeft. Ik lever de zorg op maat ook online, met behulp van hormoontherapie, supplementen, leefstijladviezen en positieve gezondheidszorg. Maar net als bij een consult in de praktijkruimte houdt de cliënt zelf de regie in handen en kijken we samen naar de wensen en behoeften voor haar overgangsklachten.

Reviews

Een paar maanden geleden had ik veel last van vermoeidheid, en op mijn werk kon ik maar moeilijk geconcentreerd blijven. Ik dacht zelfs dat ik een burn-out of zo had, maar toen hoorde ik van een vriendin dat het weleens aan de overgang kon liggen. Op haar advies heb ik een afspraak gemaakt met Désirée, die me uitlegde wat er aan de hand was en wat ik aan mijn klachten kon doen.

Toen ik twee maanden later terugging naar de praktijk voor de evaluatie, waren mijn klachten veel minder, en ik functioneerde weer beter, ook op m’n werk. Achteraf denk ik: had ik de stap om naar de praktijk van Désirée te gaan maar eerder gezet, want dan was me een hoop ellende bespaard gebleven!

- Ingrid

Maak alvast
een afspraak!

Ben jij al overtuigd? Ik wil je graag helpen bij het omgaan met of het afkomen van je overgangsklachten.